TA BORT GAMMAL VVS OCH INSTALLERA NY

Fungerar inte din sanitet ordentligt längre? Eller är du trött på det efter alla dessa år? Då är det hög tid att byta ut din VVS. Detta verkar ofta lättare än det är. Planerar du inte att använda eller sälja sanitära anläggningar? Då kommer du säkert att vara hårdhänt. Detta är dock inte föredraget. Ju mer hårdhänt du är, desto större är risken för skador. Skador på gamla rörsystem är naturligtvis inte så dåliga, men skador på dina rör är det. Kassera alltid gammal VVS med policy och placera ny VVS på rätt sätt.

Demontera din gamla VVS

De flesta VVS-armaturer är bultade ihop. Detta är verkligen fallet med gammal VVS. Så snart du skruvar loss den kan du ta bort relevant sanitetsanläggning helt. Glöm inte att koppla bort vattentillförseln. Gör det bara när du har stängt av vattenledningen och låt röret rinna av. Genom att demontera gammal VVS kan du vara säker på att det inte kommer att skada rörnätet.

Ring in en rörmokare

Att ta bort gamla VVS verkar inte så svårt. Men i praktiken visar det sig att detta ofta är mycket svårare än väntat. Kan du inte demontera din gamla VVS ordentligt? Fall då inte tillbaka på rivningshammaren. I så fall är det bara att ringa in en rörmokare. En rörmokare hjälper dig att ta bort gammal VVS. Den stora fördelen är att du kan vara säker på att allt tas bort korrekt.

Anslut försiktigt ny VVS

Har den gamla rören tagits bort? Då kan anslutningen av den nya VVS börja. Ta dig tid för detta. Det händer ofta att människor ansluter kall- och varmvattenkranen på fel sätt. En toalett eller handfat är också regelbundet inte korrekt ansluten till vattenförsörjningen och dräneringen. I det senare fallet uppstår en läcka. Vill du undvika sådana problem? Låt då din VVS anslutas av en rörmokare.

Kontakta oss som din expert inom VVS i Stockholm!