SPARA PÅ UPPVÄRMNING MED RÖRMOKARENS TIPS

Uppvärmningen är en av de största energiförbrukarna i huset. Under de kalla vintermånaderna förbrukar värmepannan så mycket gas att kostnaderna avgör energiräkningen för resten av året. Under sommaren använder vi knappast uppvärmningen. Energileverantören fördelar kostnaderna för gasförbrukningen jämnt över alla årets månader. Även med den många gånger lägre förbrukningen under de varma månaderna är kostnaderna för gasförbrukning fortfarande högre än för el. Det är därför inte förvånande att människor letar efter sätt att spara på detta. Att uppnå besparingar på uppvärmning är inte svårt med dessa tips från rörmokare.

Använd kylarfolie

Du kan få tillbaka en liten investering som sparar uppvärmningen av ditt hem inom en månad. I det här fallet talar vi om att köpa och använda kylarfolie. Detta är värmebeständig folie som sitter fast bakom radiatorerna. Detta säkerställer att värmen strålas inåt och inte slipper ut genom väggarna.

Smart temperaturinställning

Ett annat tips för att enkelt spara på uppvärmning av huset. Rådet är att ställa in temperaturen på värmen på ett intelligent sätt. Moderna termostater gör att du kan förprogrammera temperaturen. Genom att ställa in temperaturen smart stänger du av värmen en timme innan du lägger dig. Värmen kan också stängas av under sömn och arbetstid.

Minska utrymmet som ska värmas

Logiskt sett kostar det mer pengar att värma upp ett stort utrymme än ett litet utrymme. Det sista tipset som rörmokarna delar med oss är att minska utrymmet som ska värmas. Rådgivningen betyder faktiskt inget annat än att bara hålla vardagsrumsdörrarna stängda när uppvärmningen är på. Om dörren till hallen till exempel är öppen värmer du i onödan hallen och trapphuset till översta våningen.

Kontakta oss som din expert inom VVS i Stockholm!