REPARERA VATTENSKADOR EFTER LÄCKAGE I HUSET

Läckage kan vara en stor irritation för husägare av flera anledningar. Till exempel kan en läcka orsaka allvarliga vattenskador på ditt hem. Vattenskador uppstår till exempel i form av mögel och svampbildning. Dessa svampar utvecklas på dina väggar, tak eller golv. Vattenskador kan också uppstå på dina trämöbler eller takkonstruktioner. När fukten från spillet suger in i träet kommer det att orsaka ruttnande fläckar. Något som allvarligt kan försvaga din takkonstruktion! Skäl nog att börja reparera vattenskadorna i ditt hem så snart som möjligt.

Ta reda på orsaken till läckan och lös den

Att reparera vattenskador i ditt hem börjar med att identifiera källan till en läcka och åtgärda den. Ofta visar det sig vara svårt att spåra källan till läckage. Tänk till exempel på ett läckage runt ditt tak eller runt rör som går mellan dina väggar. I en sådan situation måste väggen öppnas för att hitta källan till läckage. Lyckligtvis har våra rörmokare i Stockholm olika verktyg för att göra det lättare att spåra källan till läckor.

När vi har hittat källan till en läcka kommer vi att omedelbart korrigera det åt dig. Du kan självklart också pröva själv om du kan åtgärda läckan. Du gör detta till exempel genom att samla upp fukten i en hink eller ett handfat, genom att täcka det trasiga röret med en fuktig trasa och så vidare.

Reparera vattenskador på ditt hem

Du kan lämna reparationen av vattenskadorna till en snickare. Snickaren kan byta ut det ruttnande virket åt dig, så att din takkonstruktion återställs helt. Vattenskador på dina väggar, som mögel, är ofta svårare att reparera. I detta fall måste fukten avlägsnas från väggarna innan reparationen kan börja. Om du försöker återställa svamparna omedelbart kommer de snart tillbaka. I ett sådant fall är fukten fortfarande kvar i väggstenen, vilket återigen kommer att orsaka mögel.

Kontakta oss som din expert inom VVS i Stockholm!