FÖRHINDRA OCH ÅTGÄRDA FRYSNING AV DINA RÖR PÅ VINTERN

En av de största farorna under vintermånaderna är risken för att dina rör fryser. Att frysa dina rör kan leda till en otäck läcka eftersom rören spricker. Lyckligtvis kan du förhindra detta relativt enkelt genom att stänga av rören i tid. Vår rörmokare kommer att berätta mer om detta i den här artikeln! Vår rörmokare ger dig gärna tips för att minimera risken för ett sprängrör.

Du kan inte bara lita på oss för att förhindra och avhjälpa ett sprängrör. Vi står också till din tjänst för att förhindra värmepannafel på vintern. Det är tillrådligt att kontrollera din panna i god tid före vintern. Slitna delar i pannan kan bytas ut i god tid.

Hur uppstår en bra ledning?

Under vintermånaderna kommer du knappast att använda kranarna på ditt hem. Detta innebär att vattnet i dessa rör är stilla under lång tid. Om det fryser ute fryser också vattnet i rören långsamt. Marken är trots allt kall och blir hård till följd av att den fryser. När vatten fryser expanderar det långsamt. Detta gör att trycket på kanterna på dina rör ökar. Detta gör att rören spricker. Först märker du inte läckan. Först när vattnet smälter på våren blir läckan synlig.

Förhindra och åtgärda ett fryst rör

Du kan förhindra ett fruset rör genom att koppla bort det från resten av ditt rörnätverk i början av vintern. Ofta finns det en liten kran på rören till din yttre kran, som du kan stänga av. Låt den yttre kranen vara öppen en stund för att låta vattnet rinna från det slutna röret. Våra rörmokare hjälper dig gärna med detta!

Har du glömt att stänga rören och är de frusna? Se till att tina upp vattnet i rören så snart som möjligt. Du gör detta genom att lägga in varma dukar runt de frysta rören. När kranen på utsidan börjar rinna igen kan du fortfarande stänga rören.

Kontakta oss som din expert inom VVS i Stockholm!